Är du intresserad av HUNDAR och DJUR är du välkommen till Guteskolans gymnasium och Naturbruksprogrammet inriktning Djur. Vi erbjuder dig möjligheten att få en bred kompetens inom hund. Du tränar hundar inom olika användningsområden och hundsporter. Du läser bland annat om etologi, djursjukvård, friskvård, hundens biologi, raskunskap, uppfödning, hundsporter, träning och hundens användningsområden.

Utbildningen varvar teori och praktik med lånad eller egen hund. Har du en egen hund är den också välkommen till oss! I den praktiska träningen lär du dig att hantera olika typer av hundar, olika hundsporter, hunden som arbetskollega, problemlösningar och inlärningsformer. Du lär dig också om djurvård och hur du praktiskt kan friskvårda och fysträna hund. Förutom hund lär du dig om sällskapsdjur och lantbrukets djur.

Vi har med oss hundar på flertalet lektioner. Till skolan hör också en egen inomhusträningshall, hunddagis, shop och bad. Vi erbjuder dig de bästa förutsättningarna för att du ska få en lyckad och rolig utbildning! Under utbildningen kommer du att praktisera minst 15 veckor inom karaktärskurserna.

På Guteskolan erbjuds du alltid att läsa kurser som leder till grundläggande högskolebehörighet.

Studiespår: Naturvetenskapligt spår eller Samhällsvetenskapligt spår. (För dig som vill läsa till exempel veterinär, polis, lärare med mera så kan du välja ett studiespår men läsa hund och djurrelaterade kurser för goda kunskaper både i teori och praktik.)

YrkesutgångarDjurvårdare, Arbete med hundar, Hunddagisföreståndare.

Vill du veta mer om utbildningen? Välkommen att kontakat vår syokonsulent Jesper Hedlund.   E-post: jesper.hedlund@guteskolan.se

Läs mer om dem här.

Mer information och köanmälan

Om du vill veta mer kan du börja med att läsa på Guteskolans hemsida om själva programmet. Vet du redan att du vill plugga hundinriktning kan du göra en intresseanmälan här.