VÅRA RUTINER

Hundarna är välkomna på morgonen från 06.30 – 09.00 och hemgång 15.00 – 18.00 på fredagar 14.00-18.00

På förmiddagen är det en längre utevistelse. Vi varierar mellan att gå långpromenad, ofta vid underbara Galgberget och vissa dagar blir det lek och bus  i anpassade hundgrupper i våran hundrastgård.

Vi läger stor vikt i att anpassa de dagliga aktiviteterna efter vädret. Är det för varmt både i luft och på marken blir det rastgård där alla hundarna kan variera mellan att leka och sedan pausa i skuggan. Vi tvingar inte ut hundarna som hatar regn på långpromenad utan dom kan få vara ute så länge dom behagar antingen på en kortare promenad eller i rastgården.

Får vi in valpar eller äldre hundar så behöver dessa inte gå med på långpromenad utan dom får en promenad anpassad för det dom klarar av.

För att spara på fröknarnas kroppar får hundar som drar mycket i koppel till en början få sin längre utevistelse i rastgården och en kortare promenad på eftermiddagen.

Hundarna har även 1 timme mellan 12.00-13.00 där vi släcker ner i lokalen och sätter på lugn musik för att alla hundarna verkligen ska kunna sova lugnt och ostört.

De hundar som vill får ibland vara med och träna tillsammans med våra elever på Guteskolans naturbrukslinje med inriktning hund, detta tillsammans med lärare eller instruktör. Där kan de få vara med om allt från vardagslydnadsträning, till pälsvård och agility.

Hunden skall vara vaccinerad mot parvo, valpsjuka, HCC samt kennelhosta.
Hunden skall vara liv- och veterinärvårdsförsäkrad.
Hunden skall klara av att vistas bland andra hundar och bli hanterad av människor.

Vi som jobbar på Gute hundcenter är genuina hundnördar. Vi spenderar all vår fritid med att träna samt tävla våra egna hundar och att alltid försöka lära oss mer om hundar. Allt ifrån deras behov, beteenden och hälsa. Vi har flera års erfarenheter och kunskaper inom hund, hunddagis, hundträning, samt godkänd hunddagisföreståndarutbildning och djurvårdarutbildning och vi ger din hund det den behöver. Vi brinner för vårt jobb!

Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan.

 

Välkommen att ta kontakt för mer information.

Tel: 076 – 8852501

Mail: gutehundcenter@guteskolan.se

 

StillaLunchvilaDagispromenadKompisar på hunddagisfreddi har lunchvilaTrygga hundar på promenadMed fröken LindaTill havetDagispromenad

” Det är skönt med balans mellan motion, umgänge och vila tycker Jamie. ”